منو

سرگذشت پلی استیشن ۱ سفر به دوران کودکی

سرگذشت پلی استیشن ۱ سفر به دوران کودکی

در زمان‌هایی نه چندان دور، حدود ۱۵ تا ۲۰ سال پیش کمپانی سونی با معرفی اولین نسل از پلی استیشن یعنی PS1 دنیای کودکان و نوجوانان را رنگین تر کرد. در آن سال‌ها همه می‌خواستند تا این کنسول بازی را داشته باشند و صدها بازی مختلف را با پلی استیشن تجربه کنند. دیگر دوران پادشاهی سگا و آتاری به پایان رسیده بود و وارد عصر جدیدی از کنسول‌های بازی شده بودیم.

در این قسمت از دیجی قلم نگاهی خواهیم داشت به سرگذشت زیبا و هیجان انگیز پلی استیشن ۱٫ با دیجی رو همراه شوید، قرار است به دوران خوش کودکی سفر کنیم …

پلی استیشن، انقلابی در دنیای کنسول های بازی

پلی استیشن ۱ که به آن PS1 نیز گفته می‌شود توسط سونی طراحی و ساخته شد. این کنسول بازی در تاریخ ۳ دسامبر سال ۱۹۹۴ وارد بازار ژاپن و ۹ سپتامبر ۱۹۹۵ وارد بازار آمریکای شمالی شد. پلی استیشن ۱ توانست با نوآوری و ویژگی‌هایی مدرن، نیتندو ۶۴ و سگا را به راحتی کنار بزند و بعد از گذشت مدت کمی تبدیل به شگفت انگیزترین کنسول بازی در جهان شد.

این کنسول توانست در مدت زمان ۹ سال و ۶ ماه از زمان معرفی رکورد فروش محصولات کامپیوتری در آن سال‌ها را بشکند تا جایی که ۱۰۰ میلیون پلی استیشن ۱ به فروش رسید که رقم زیادی به حساب می‌آید. سال ۱۹۹۸ میلادی بود که سونی نسخه‌ی کوچک‌تر شده و بهینه‌ی پلی استیشن را روانه‌ی بازار کرد.

سال‌ها گذشت و همه مشتاق بازی‌های هیجان انگیز این کنسول بودند و در نهایت در سال ۱۹۹۹ پلی استیشن ۲ وارد بازار شد، همان کنسول سیاه رنگی که همه‌ی ما دورانی از زندگی خود را با آن گذرانده‌ایم.

تاریخچه ساخت پلی استیشن ۱

ایده‌ی ساخت چنین کنسول بازی برمیگردد به سال‌های ۱۹۸۶ میلادی، زمانی که سونی و نیتندو در کنار هم فعالیت می‌کردند. کنسول های بازی در آن سال‌ها از فلاپی دیسک‌ها استفاده می‌کردند و به همین دلیل سونی سعی کرد تا با ساخت سی دی‌های بازی انقلابی به پا کند.

Ken Kutaragi که بعدها به عنوان پدر پلی استیشن‌ها شناخته شد مسئولیت طراحی و توسعه‌ی این کنسول بازی را بر عهده گرفت و در نهایت توانست فرزندی موفق و محبوب به نام PS1 را متولد کند. همانطور که کمی پیش‌تر گفته شد این کنسول ابتدا در ژاپن و بعد در آمریکای شمالی به فروش رسید.

مدیر عامل وقت مایکروسافت یعنی بیل گیتس درباره‌ی این کنسول بازی گفت که طراحان بازی ما به این کنسول علاقه مند هستند و بعد از گذشت سال‌ها این کمپانی با معرفی XBOX به جنگ پلی استیشن رفت ولی هیچگاه نتوانست به محبوبیت آن دست پیدا کند.

مهم‌ترین ویژگی پلی استیشن پشتیبانی از سی دی بود و در مدل‌های بعدی می‌توانست سی دی‌هایی که حاوی ویدیو و آهنگ هستند را نیز پشتیبانی کند. این موضوع برای جوانان آن دوره بسیار شگفت انگیز و جالب بود زیرا با استفاده از پلی استیشن هم بازی می‌کردند و هم به تماشای ویدیو و شنیدن موسیقی می‌پرداختند.

دسته های بازی جدید

همه‌ی ما شیفته‌ی دسته‌های بازی پلی استیشن بودیم و چهار دکمه‌ی سمت راست دسته بازی برای ما تداعی کننده خاطرات تلخ و شیرین زیادی هستند. دکمه‌ی ضربدر، دایره، مثلث و مربع هرکدام در بازی‌های مختلف کارایی‌های زیادی داشتند.

با معرفی دسته‌های بازی جدید کمی زمان برد که کاربران به استفاده از آن عادت کنند ولی در آخر همه را شیفته‌ی خودش کرد، زیرا هم خوش دست بود و هم کارآمد.

مشکلات سخت افزاری

در میان ۱۰۰ میلیون پلی استیشن فروخته شده ایرادات زیادی وجود داشت. برای مثال بسیاری از خریداران می‌گفتند که بعد از مدتی بازی کردن سرعت لود سی دی به شدت پایین می‌آید و هر از گاهی صداهای عجیب و غریبی نیز از داخل کنسول به گوش می‌رسد.

در برخی از گزارشات هم آمده که لیزر دستگاه دچار نقص می‌شد و باید آن را تعویض می‌کرد.

نسل های آینده ی این کنسول

پلی استیشن ۱ شروعی بود برای پایان بی انتهای کنسول‌های بازی آینده سونی. بعد از این محصول نسل دوم یعنی پلی استیشن ۲ روانه‌ی بازار شد و موفق نیز ظاهر شد. در این میان کنسول کاملاً نو و جدید PSP معرفی شد که توانست به عنوان کنسول بازی همراه به محبوبیت زیادی دست پیدا کند.

نسل سوم پلی استیشن که از راه رسید همه چیز دگرگون شد زیرا با گرافیک و بازی‌های شگفت انگیز توانست به پادشاه دنیای کنسول‌های بازی تبدیل شود و این میراث را به نسل‌های آتی نیز منتقل کرد.

نمونه از بازی های پلی استیشن ۱

Twisted Metal

یکی از زیرشاخه‌های سبک ریسینگ که سال‌ها قبل با محبوبیت خوبی مواجه شده بود، Vehicular Combat یا Car Combat بود. سبکی که در آن بازیکن‌ها با وسایل نقلیه خود به جان یکدیگر افتاده و با استفاده از سلاح‌های مختلف، وسیله نقلیه حریف را نابود می‌کردند. یکی از محبوب‌ترین بازی‌های این سبک Twisted Metal بود که نسخه اول آن در سال ۱۹۹۵ برای PS1 منتشر شد.

در ابتدا قرار بود بازی با نام High Octane منتشر شود، ولی به دلیل عرضه عنوان دیگری با نام Hi-Octane در سال ۱۹۹۵ که مانند Twisted Metal به سبک Vehicular Combat ساخته شده بود، نام بازی تغییر کرد. کار ساخت بازی بر عهده استودیو SingleTrac بود. استودیویی که پیش از آن تنها عنوان Warhawk را تولید کرده بود. البته Sony Interactive Studios America نیز در ساخت بازی به آن‌ها کمک می‌کرد. زیرمجموعه‌ای از سونی که بعدها نام ۹۸۹Studios را به خود گرفت.

داستان Twisted Metal در شب کریسمس و در خیابان‌های لس‌انجلس اتفاق می‌افتاد. نام بازی اشاره به رقابتی داشت که توسط Calypso برگزار شده و طی آن، شرکت‌کنندگان می‌بایست با استفاده از وسایل نقلیه خود به مبارزه با یکدیگر پرداخته و یک نفر به عنوان قهرمان مسابقات شناخته شود. بازیکن قابلیت انتخاب وسیله نقلیه مورد نظر را از بین ۱۲ گزینه مختلف داشت و در طول مراحل و لوکیشن‌های متنوع بازی پیشروی می‌کرد.

Twisted Metal از تنوع خوبی در بخش وسایل نقلیه سود می‌برد. به شکلی که ۱۲ کاراکتر بازی هرکدام وسیله نقلیه مخصوص خود را داشته و این وسایل از ماشین بستنی‌فروشی Sweet Tooth تا موتورسیکلت Mr. Grimm و … را شامل می‌شدند. همچنین سلاح‌های متنوعی برای آن‌ها در نظر گرفته شده بود که از سلاح‌های اولیه تا مواردی که در طول مرحله به‌دست می‌آمد را دربرمی‌گرفت.
ویدئوهای مختلفی برای پایان‌های بازی در نظر گرفته شده بود که با استفاده از بازیگران واقعی تصویربرداری شده بودند، ولی به دلایلی چون کیفیت پایین و محتوای نه‌چندان جالب، از نسخه نهایی حذف شدند. این ویدئوها که با نام Lost Endings (پایان‌های گمشده) شناخته می‌شوند، بعدها در نسخه PS2 بازی Twisted Metal: Head-On قرار داده شدند.